IK-Mat

IK-Mat forskriften trådte i kraft 01.01.95, og bestemmer hva virksomheten må gjøre for at maten skal være helsemessig trygg, av riktig kvalitet, og merket med de riktige produkt opplysninger.

Forskriften gjelder for alle som serverer,
produserer, pakker, transporterer, lagrer, importerer eller på annen måte håndterer eller frembyr næringsmidler.

Vårt matvaretrygghetssystem er en komplett oppbygging av IK-Mat iht HMS krav. Systemet tilpasses din virksomhet, og implementerer nødvendige  rutiner  i den daglige drift.

Sammen kartlegger vi alle kritiske punkter (HACCP) i produksjonen.

Systemet er enkelt å bruke og fungerer godt i praksis.
Matvaretrygghetssystemet tilfredsstiller alle krav i matloven og forskriften om internkontroll

Dette sier en av våre fornøyde IK-Mat kunder:

«Vi i Karls Fisk og Skalldyr benytter Aktiv Nord as som totalleverandør av IK-mat og skadedyrkontroll.
Deres lange erfaring og med vår bransje og kvalifiserte medarbeidere gjør at de tilfredsstiller våre høye krav til kvalitet på denne type tjeneste»

Karl

Karl Alberth Hansen
Daglig leder

HACCP

HACCP - Hazard Analysis and Critical Control Point, er et forebyggende sikkerhetssystem
for å analysere matprosesser i næringsmiddelvirksomheter. Systemet har fokus på identifisering av biologisk,
kjemisk eller fysisk forurensing, som kan ha innvirkning på matvaretryggheten,
samt forebyggende tiltak som er nødvendige for å redusere og kontrollere faren til et akseptabelt nivå.

Aktiv Nord kan hjelpe din bedrift med en HACCP analyse.

Kontakt Lise Nes
Mob: 930 777 11
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. 

Dette sier en av våre fornøyde kunder:

«Halvors Tradisjonsfisk er lokalisert i Tromsø, med umiddelbar nærhet til de aller beste råvarene fra våre arktiske, iskalde farvann. Her blir førsteklasses fisk fra den nordnorske kystfiskeflåten videreforedlet under oppsyn av dyktige og kvalitetsbevisste produsenter. Vi har siden oppstart i 2003 benyttet Aktiv Nord as som leverandør av IK-mat system og skadedyrkontroll. De har erfaring, gode rutiner og leverer tjenesten i henhold til våre strenge krav.»

          Halvor Hansen
          Daglig leder
Halvors

Om matvaretrygghet

Matvaretrygghet er forbundet med visshet om at maten man spiser er trygg, og at det ikke medfører noen helsemessig risiko å spise den.

Alle virksomheter som selger, frembyr, transporterer, tilvirker eller oppbevarer næringsmidler skal dokumentere hvordan dette gjøres på en forsvarlig, trygg og helsemessig måte.

Vi kjenner forskriftene og prosessen i fremgangsmåten og kan bistå deg med dette

Kontakt oss gjerne for en uforpliktende samtale

- Lov om matproduksjon og mattrygghet mv (matloven) 
- Forskrift om næringsmiddelhygiene
                    
Matsikkerhet

Du er her: Forsiden Matvaretrygget IK-Mat Matvaretrygghet