For private

Du har ikke klikket deg inn på denne siden for morro skyld, det vet vi. Skadedyr er absolutt ikke morsomt å få i hus. Du trenger mest sannsynlig øyeblikkelig hjelp eller svar på hva slags insekt du har funnet på kjøkkenet eller om det er mus eller rotte du hører i veggen.
Du vil finne mye informasjon og hjelp om skadedyr bare ved å søke på internett, men bare husk at mange av problemene krever fagfolk. Mye kan du gjøre selv, men i noen tilfeller kan vondt bli til verre.
Vi kan skadedyr. Vi vet hvilke skadedyr som finnes i vår geografiske landsdel. Vi vet hvilke som kan gjøre skade og vi vet hvilke som er harmløse. 
Har du en bekymring eller en akutt situasjon foreslår vi følgende.
Ring oss og spør eller be oss ta en befaring.

Ingen spørsmål er for rare eller for vanskelige. Vi opplever alle tilfeller som spesielle og behandler derfor dette svært seriøst. Vi er kompetente på alle typer skadedyr, og kan i akutte tilfeller komme til deg på kort varsel, eller løse problemet med riktig rådgivning pr telefon.

Dette sier en av våre fornøyde kunder:

"Ellers så må jeg få benytte anledningen til å gi ros for dette oppdraget, der dere opptrådde veldig profesjonelt og ytet veldig god service og rask responstid, dette setter vi meget godt pris på."
Forsvarsbygg
Egil Strømsør-Bygdevoll
Driftsteknikker POL/Fungerende driftsplanlegger

SKABRA

SkaBra er Skadedyrbedriftenes Bransjeorganisasjon som jobber for å fremme medlemmenes interesser og øke forståelsen for bransjens viktige arbeid i samarbeid med statlige og lokale myndigheter.
Kompetanseheving og utvikling av trygge og miljøvennlige metoder står sentralt i vårt arbeid.

SkaBra er en frivillig bransjeorganisasjon, hvor Aktiv Nord AS har vært med fra starten av og er representert med fast plass i styret.

Gjør det selv

Mange skadedyrproblemer krever ikke bistand fra et profesjonelt firma. De fleste typer skadedyr kan med rett utstyr og metode bekjempes selv. Vi har derfor laget et nettsted hvor du finner alt du trenger for å gjøre jobben selv. 
Vi anbefaler deg ikke å starte bekjempelse av veggedyr eller kakerlakker på egen hånd, da dette er svært krevende og kan føre til en uønsket spredning ved feil metodevalg.
Er du usikker på noe eller har spørsmål, må du gjerne ringe oss.

I Skadedyrbutikken finner du det du trenger.

 Rottefelle fra Skadedyrbutikken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Peanøttsmør er vårt beste triks for å fange rotter

 

Ofte spurte spørsmål

Vi svarer til daglig på en masse spørsmål om skadedyr. På denne siden vil du finne en del av de vanligste spørsmålene vi får, samt svar på disse.

Leser at mus- og rottegift er blitt forbudt. Stemmer dette?
Nei, men det blir forandringer. De nye nasjonale kravene for bruk av mus- og rottegift finner du her:

http://www.miljodirektoratet.no/no/Tema/Kjemikalier/Kjemikalieregelverk/Biocider/Biocidprodukter/Nasjonale-krav-til-muse--og-rottemidler/

Men, disse kravene gjelder for godkjente preparater i EU og grunnet forsinkelser er det noen produkter som fortsatt ikke er godkjent. På disse produktene gjelder ikke reglene. Innen kort tid, trolig starten av 2015 vil alle mus- og rottemidler til salgs i Norge være godkjent. Når et produkt blir godkjent er det en overgangsordning på 180 dager der forhandlere får lov å selge ut den giften de har. I tillegg har forbruker ytterligere 180 dager på å bruke opp produktet. I praksis betyr dette at i løpet av 2015 vil de nye nasjonale kravene gjelde alle mus- og rotteprodukter. Det som er viktig å merke seg er at det nå ikke er lov å bruke korn- og pelletsbaserte mus- og rottegift.

Hva om barn eller dyr får i seg mus- og rottegift? Bromadiolone og difenacom som er de aktive stoffene vi bruker er en indirekte antikoagulant. Dette forhindrer blodet i å levere seg (koagulere) og kan føre til forgiftninger dersom noen får det i seg i stor nok mengde. Symptomer ved en forgiftning sees som regel først etter 1-3 døgn. Symptomer er bloduttredelser, blod i urin, blod i avføring, tannkjøttblødninger, samt økt blødningstedenser fra små sår og kutt. Ved alvorlige forgiftninger vil indre blødninger kunne oppstå, blant annet fra mage-/tarmsystemet og i hjernen.
NB! Ved mistanke om forgiftning, bør fastlege konsulteres, eller Giftinformasjonssentralen kontaktes: Telefon 22 59 13 00

Hvor lang holdbarhetstid har muse og rottegift? Uåpnede pakker med gift kan dersom de lagres korrekt holde i flere år. Gift som er utplassert i tørre rom innvendig kan også holde seg i flere år, men holdbarheten svekkes dersom de utsettes for fukt og støv. Dette gjelder også for gift som er plassert utvendig. Utvendig anbefaler vi at du bytter giften to ganger i året for at den skal ha maksimal effekt. Vi anbefaler ikke at det utplasseres gift ut eller innvendig bare for å forebygge mot rotter eller mus, da dette ikke er tillatt. Ønsker du å finne ut om du har et problem har vi også giftfrie åter beregnet til deteksjon.

Finnes det mus eller rottegift som gjør at gnagerne trekker ut for å dø? Nei, dette er bare en gammel myte som trolig stammer fra skadedyrbransjen selv. Noen brukte dette som et salgsargument til kunder for å gi inntrykk at de hadde gift som var "bedre" enn det privatkundene selv hadde. Når gnagere får i seg gift vil de løpet av noen dager dø. Det kan være ute eller inne, sjansen for at de dør inne vil være ca. 50/50. Med dette er medlajens bakside ved å bruke gift, så man må veie fordeler og ulemper opp i mot hverandre. Fordelen er at det er megt effektivt om det gjøres riktig. OBS! Gift skal alltid legges ut i dyr- og barnesikre åtestasjoner som skal merkes!

Jeg har kjøpt klappfeller, men musa vil ikke gå i den? Vi anbefaler at du bruker minst 3-4 klappfeller i hvert rom for best effekt. Selv bruker vi peanøttsmør som lokkemiddel (noe skadedyrbransjen selv stort sett bruker). Fellene plasseres helt inntil veggen, fordi mus og rotter oftest følger kanter. Fellene bør også dekkes til eller plasseres under et skap, sofa etc. Dette fordi gnagere oftest spiser åte når de kan gjøre det uforstyrret. Det er også viktig at du har vasket hendene og ikke setter din lukt på fellene, da gnagere kan være skeptisk til lukt fra mennesker. Vårt tips er å sette fellene sammen 2 og 2 feller sammen.

Fungerer virkelig disse musejagerne? Dette med lydrepellenter har vært diskutert i bransjen i mange år. De fleste skadedyrbekjempere mener de ikke fungerer og Folkehelseinstituttet anbefaler ikke bruk av disse apparatene. Men opp mellom mange år har vi snakket med flere kunder som bombastisk påstår at apparatene har fungert utmerket for dem og i de siste 2-3 årene har produsentene kommet med mer og mer dokumentasjon. Det får være opp til hver kunde å velge hvilke produkter man ønsker å bruke ved forebyggende arbeid eller bekjempelse. Det som er viktig for oss er at vi tilbyr produkter fra kvalitetsprodusenter vi har gode erfaringer med over lang tid.

Dersom jeg ikke klarer å løse problemet selv, kan dere da hjelpe? Ja det kan vi. Vi har dyktige medarbeidere, alle offentlig godkjente skadedyrbekjempere. Vi kan også hjelpe deg med det meste pr telefon.

Hvordan virker egentlig mus og rottebørste, den ser jo ikke spesielt tett ut? Børsten virker slik at når den dyttes opp under kledning der gammel musesperre er fysisk borte eller er mangelfull, så klemmes den sammen slik at bustene stikker nedover. Når en gnager prøver å klatre opp langs muren, møter den på ubehagelig motstand og vil fort gi opp inntrengingsforsøket. At den ikke ser helt tett ut er korrekt. Dette gjør at huset ditt fortsatt får nødvendig luft bak kledningen slik at den ikke råtner.

Kan jeg benytte mus og rottebørst i kabelgate/strøminntak? Ja det kan du. Pass på at kjernen i børsten ikke kommer i kontakt med åpen strømkilde, da denne består av en metalltråd. Børsten kan brettes og dyttes inn i større åpninger. Alternativt anbefaler vi bruk av musestopp på tube eller Xcluder som tetter permanent.

Kan jeg kjøpe utstyr og selv utføre skadedyrkontroll i mitt næringsbygg? Ja det kan du. Vi har alt du trenger for å utføre dette selv. Hos oss kan du i tillegg få kjøpt all nødvendig dokumentasjon du trenger til din internkontroll. Før du setter i gang med dette anbefaler vi at du tar en prat med en av våre konsulenter, slik at det du gjør er iht til forskriftene. Vi har også tilknyttet oss en samarbeidspartner som hjelper deg med hele internkontrollen om det skulle være nødvendig.

Hva koster det å benytte profesjonell hjelp? Vi kan ikke gi deg en ca pris da alle oppdrag er veldig forskjellige.

Be om hjelp

Link til kontakt oss

Underkategorier

 

Du er her: Forsiden Skadedyrkontroll Hvilket skadedyr? Skadedyrkontroll